Yengeç Dolması Tarifi
Bu küçük lezzet harikaları, hafta sonu buluşmalarınıza mükemmel bir katkı sağlar ya da evde akşam yemeğinden önce servis etmek için mükemmel bir mezedir. Gerçekten çok lezzetli. Ben küçük bir değişiklikle ince doğranmış 5 diş sarımsak ekledim. Tadı çok hoşuma gitti, tabi sizin damak tadınıza kalmış.


Ingredients
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşil soğan
- 1 su bardağı pişmiş ince doğranmış yengeç eti
- 1/2 bardak kuru ekmek kırıntısı
- 1/4 su bardağı rendelenmiş Monterey Jack peyniri (cheddar da olabilir)
- 1 çırpılmış yumurta
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1/2 çay kaşığı kuru dereotu
- 1/2 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 1/2 kilo taze mantar
- 1/2 fincan rendelenmiş Monterey Jack peyniri (üzeri için)
- 1/4 bardak kuru beyaz şarap
Instructions
Fırını önceden 200 C dereceye kadar ısıtın.
2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin; yeşil soğanı ekleyin ve yaklaşık 2 dakika yumuşayıncaya kadar karıştırın.
Yeşil soğanı bir kaseye aktarın. Yengeç eti, ekmek kırıntısı, 1/4 su bardağı Monterey Jack peyniri, yumurta, limon suyu ve dereotunu karıştırın.
Fırın tepsisine 1/2 bardak eritilmiş tereyağı dökün; mantarların yağlanması için tereyağında çevirin. Mantaların içlerini yengeç karışımıyla doldurun ve kalan 1/2 bardak Monterey Jack peynirini üzerine serpin.
Tepsiye beyaz şarabı ilave edin.
Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyinceye ve hafifçe kahverengileşinceye kadar 15 ila 20 dakika kadar pişirin.
Notes
Alüminyum folyo yiyecekleri nemli tutmak, eşit şekilde pişirmek ve temizliği kolaylaştırmak için kullanılabilir.