Taze Pestolu Tavuk ve Ispanak Çorbası

Bu hoş kokulu, aromalı İtalyan çorbası, çabuk pişen malzemelerden oluşur. Derisiz, kemiksiz tavuk göğsü, torbalı ıspanak ve konserve fasulye gibi et ve sebzelerden yararlanır. Taze bir bitki olan fesleğenden yapılan bu pesto sosu harika tat verir.
Kilo vermek isteyen ziyaretçilerimiz, yemeklerinde bu mükemmel tarifi kullanabilir.

Ingredients
- 2 çay kaşığı artı 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- ½ fincan rendelenmiş havuç veya doğranmış kırmızı biber
- 1 büyük kemiksiz, derisiz dörde bölünmüş tavuk göğsü (yaklaşık 225 gram)
- 1 büyük diş kıyılmış sarımsak
- 5 bardak tavuk suyu
- 1½ çay kaşığı mercanköşk
- 170 gram kıyılmış ıspanak
- 500 gram fasulye
- ¼ fincan rendelenmiş parmesan peyniri
- ⅓ fincan taze fesleğen yaprağı
- Tat vermek için taze çekilmiş biber
- Garnitür için ¾ fincan düz veya otlu tahıllı kruton ekmek parçaları (isteğe bağlı)
Instructions
2 çay kaşığı yağı büyük bir tencere de orta ateşte ısıtın.
Havuç ve tavuğu ekleyip sık sık karıştırarak tavuk kızarana kadar 3 / 4 dakika pişirin.
Sarımsak ekleyin ve 1 dakika daha karıştırıp pişirin.
Et suyu ile mercanköşkü karıştırıp yüksek ateşte kaynatın.
Ocağı kısın ve ara sıra karıştırarak, tavuk pişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Kaşıkla tavuk parçalarını soğutmak için temiz bir kesme tahtasına aktarın.
Tencereye ıspanak ve fasulyeleri ekleyip 5 dakika hafifçe kaynatın.
Kalan 1 çorba kaşığı yağı, Parmesan ve fesleğeni bir mutfak robotunda çekin. Macun kıvamını alana kadar bu işlemi yapın ve az miktar su ekleyin.
Tavuğu lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
Tavuğu ve pesto sosunu tencereye alın. Biberini atın. İyice ısıtın.
İsterseniz, kruton ile süsleyin.